Friday, April 27, 2018

I Miss You My Friend

4:59 PM 3 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Pernah tak korang rasa terasing dari komuniti sekeliling korang? Means di pejabat.. di kejiranan atau antara kawan-kawan. 

Rasa kosong je. Bila tengok kawan-kawan bergelak ketawa, tak rasa nak gelak, tak rasa nak join sembang atau chit chatting. Time tu perasaan lonely sangat. 

Feel like i don't belong here. This is not my place. 

Masa tu kau rindu sangat dengan kawan-kawan lama.  
Yang mampu buat kau rasa kau adalah kau. 
Yang mampu layan kepala gila kau. 
Yang mampu layan sedih kau. 
Yang mampu faham kau even kau tak bersuara pun. 

Yes! Once me pernah ada kawan-kawan macam tu. 

Tak pernah terasa walau kau cakap kasar dengan dia pun. Kalau dengan dia tak mampu kau nak marah lama-lama. Antara kami tak pernah ada perkataan 'sentap' atau yang seangkatan. Which is me baru kenal perkataan tu bila pindah sini. Soooo kampung right.Hahahaha 

Hanya nak bagitau yang aku rindu korang. Rindu saat kita sama-sama struggle dengan segala jenis masalah sambil senyum dan ketawa positif. 

Even korang tak baca pun but i'll make sure you all read this. Hahahaha


Follow me @munirah_izzan