Wednesday, May 23, 2018

Along Dah Pandai Rindu Tapi Rindunya Pada Yang Sudah Tiada

12:21 PM 0 Comments
Assalamualaikum Malaysia

Beberapa hari lepas, masa tengah berbuka terjadi perbualan antara Me, En.Abg dan Along.

👧 : Bila kita nak pegi rumah yang ada Ayyan tu?
👩 : Nanti raya kita balik kampung ye. 
👧 : Tapi tokyang dah takde. Along rindu tokyang.

Sebak! 

👧 : Kenapa tokyang meningggal umi?
👨 : Tokyang sakit tua.
👧 : Owh.. bukan sebab kaki dia patah ke? Kan dia pakai tongkat..
👨 : Bukan. 

Dia sambung makan 2, 3 suap pastu dia tanya lagi..

👧 : Habis tu along nak jumpa siapa nanti? 

Muka dia dah nak nangis. Bibir pun muncung ke depan. Umi? Lagi sebak. Huhu. Tahan je airmata dari mengalir.

👨 : Nanti kita jumpa nekyang ea. Kenapa mulut along macam tu?
👧 : Sebab along sedih. 

Huwaaaa... Nak meraung rasa bila dengar along cakap macam tu. Dia baru 6 tahun tapi dah pandai rindu. 

Masih teringat-ingat masa adik bagitau atok dah takda. Rasa tak percaya tpi dalam masa sama airmata mencurah-curah. Allah!

Rindu ni hanya Allah yang tau. Betullah orang kata, rindu yang paling sarat adalah rindu pada mereka yang dah tiada. 😢😢


Tuesday, May 22, 2018

Sunday, May 13, 2018

Things To Take Note Of Before Renovating Your House

10:47 AM 2 Comments
With so many HDB around Singapore, such as HDB in Ang Mo Kio, getting yourself a new home is not difficult as long as you meet the criteria. Have you recently gotten yourself a new home? Are you planning to renovate your new home but you have no idea on where to start? Fret not, this article will guide you through your home renovation journey with ease. 

1. Find out average cost of home renovations 

The cost of home renovations varies depending on factors such as the age of property, type of property, type of materials used and the scale of project. For built-to-order (BTO) HDB, the average cost of home renovation would range between S$30,000 to S$50,000. As for a resale flat, it will then be 50% more than the cost of renovation for built-to-order HDB. On top of the amount that you spent for your new home, you will need additional money for home renovation. Hence, the importance of setting a realistic budget for home renovation. 

2. Set a budget 

It is essential to have a budget for your home renovation to prevent yourself from overspending on unnecessary things. You can always choose to use a budget planner to help you keep track of your available budget for your home renovation. Look at your current finances and set a budget accordingly. 

In addition, there are also renovation loans available if you require one. Most of the renovation loans available in Singapore allow you to have a loan of maximum S$30,000. Therefore, it is advisable to start saving early for house renovation before you start looking for a house. Do bear in mind that renovation can cost beyond S$30,000. 

If the renovation loan of S$30,000 is insufficient for you, you can consider getting a personal loan instead. However, personal loan comes with higher interest rate as compared to a renovation loan. A personal loan comes with a 12% to 15% interest rate as compared to renovation loan that comes with a 6% to 7% interest rate. 

3. Come up with ideas 

Next, you will need to start planning. Plan your ideal designs, the materials you prefer and so on. You can also start seeking for advises from your family and friends. This will help you to be on track throughout the renovation process. 

There are many websites on the Internet that you can visit to get some ideas on what design you prefer. Get yourself exposed to different kind of designs out there. From there you can decide on the paint color, lighting, curtains, electronics and etcetera. Narrow down the designs you like and discuss with your interior designer if you engage in one. Share your ideas with your interior designer on the style you prefer for you living rooms, kitchen, bedrooms and toilets. In addition, it is also essential to have a measuring tape with you all the time so you will be able to measure any furniture you like before buying. 

If you are not engaging any interior designers, make sure you look for reliable contractors. Always compare 3 quotes before you decide on which contractor to engage with. 

4. Precautions to take 

Before you sign any agreement with your chosen contractors, do your research on the credibility of the contractor. You can check from the Consumer Association of Singapore to see if there is any complaint lodged against the contractor in the past. Check for their past projects as well. When the renovation work starts, you will need to supervise the renovation progress from time to time. It is advised that you monitor closely on your renovation on a daily basis. In addition, with close monitoring allows you to avoid any misunderstanding between the contractor and you. It is important to have any mistake spot as early as possible. Rectification can also be done too reduce costs. 

These precautions are important to prevent being the one to lodge complaints. Not only it will allow you to monitor the progress of the renovation work, it will also save you from a lot of unneccesary work and costs in the future. 

5. Permission for alterations 

It is the owner’s responsibility to get permission from the Urban Redevelopment Authority for any renovation that will affect the external appearance of the building and result in increase of floor area.

As for HDB flats, the Housing and Development Board has another set of rules that is catered for renovations. You will need to obtain prior permission from the Housing and Development Board before you go for any type of renovation work. 

In conclusion, always plan your budget ahead and try sticking to your budget to prevent yourself from overspending on your renovation limit. Besides, there are also many articles on the Internet on how you can renovate your house without breaking your bank account.

Thursday, May 3, 2018

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi!

2:42 PM 2 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi! 

Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan pelanggan mereka. Berita baik untuk yang ingin mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan. 

Jimat sekurang-kurangnya RM1,000. WOW!!

Penjimatan bermula dari RM1,000 sehinggan RM3,900. Banyak tu. 

Nak tahu apa pakej yang ditawarkan? 


Tawaran kali ini adalah untuk pakej family day. Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu dan tarikh family day boleh tetapkan kemudian. Sebab pihak kami tahu nak organize family day ni susah. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga akan memakan masa. Oleh kerana tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye. 

Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ,boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian. 

Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018 

Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi. 

Kami juga menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih. Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini. Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing , Cuma perlu bawa joran sendiri. 

Di sini ada pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh cuba bagi makan kat haiwan tersebut. Bagi kanak-kanak, kami ada sediakan pertandingan mewarna. Boleh tengok bakat mereka nanti. Tak lupa juga hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna. Akhir sekali kami akan sediakan banner family day dengan nama family masing-masing. Wah. Banyak kan aktiviti. 
Harga yang di tawarkan

  • Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax). 
  • Harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20pax ialah RM2,780. 
  • Harga jatuh dalam RM139 per pax sahaja. 
  • Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maximum 78pax. 
Sangat-sangat murah. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web kami di: 

Whatsapp / SMS / Call: 012 – 211 8246 / 016 – 209 8623 / 012 – 202 5647 
Office: 06 – 232 2761

Follow me @munirah_izzan