Tuesday, July 31, 2018

Checking : Gangguan Obsesif - Kompulsif

10:04 AM 2 Comments
Assalamualaikum Malaysia

Sumber : whatsapp
Baru tau obses checking tu tergolong dalam OCD. 

Me ni jenis memang suka cek semua suis, dapur gas dan pintu banyak kali sebelum keluar. Tu pun masih ada perasaan tak puas hati. Masih ada rasa 'betul ke dah tutup suis tv tadi?' , 'eh.. tadi sebelum keluar ada pasang dapur gas ke?' , 'suis lepas charge fon tadi dah tutup ke ea?' 

Haaaa.. Selalunya sepanjang perjalanan akan ada persoalan macam-macam yang melintas di kepala ni. Pernah lewat datang kerja sebab patah balik rumah nak cek balik semua suis. Padahal masa tu dah nak sampai pejabat pun tapi sebab hati macam tak tenang maka buat keputusan patah balik. Sanggup kan? Me pun pelik.

Kadang sebelum keluar rumah tu dah pusing satu rumah cek dua tiga kali pun masih rasa tak cukup. Dah kunci rumah, dah kunci pagar, dah masuk kereta pun boleh keluar balik. Gigih buka balik kunci masuk cek lagi sekali. 

Eh.. Tu termasuk dalam OCD-Checking yang kat atas tu ke? Atau me ni memang pelik? 



Wednesday, July 25, 2018

Saya Ini Original Sabahan

2:09 PM 1 Comments
Assalamualaikum Malaysia

Ada satu lagu baru yang buatkan me dan anak-anak rindukan Sabah. Masa balik cuti raya bulan lepas, memang setiap hari dan sepanjang masa me akan dengar lagu ni di rumah. Kalau bukan di youtube, mesti anak-anak dan anak buah yang menyanyi. 

Sampai la sekarang, Along Angah dan Addeena selalu request nak dengar lagu ni. 

Along & Angah : Umi, nak dengar lagu sabah tu..
Addeena : Mi,, nak gu bah.. bah.. 😂

Sumber : Youtube

Tajuk Lagu: Original Sabahan 
Penyanyi : Atmosfera ft. Floor 88 
Komposer : Hezron Rayner 
Lirik : Hezron Rayner 
Published by Rusa Marketing Sdn Bhd


Friday, July 13, 2018

Yakinlah DIA Tidak Pernah Lupa

11:00 AM 4 Comments
Assalamualaikum Malaysia

Sumber : Google Image
Penat!

Penat menangis..
Penat merasa sakit..
Penat menahan perit..
Penat untuk cuba menidakkan kenyataan..

Dugaan ini berat sekali..
Terasa longlai hendak melangkah..
Terasa berat bahu menahan beban..
Namun siapa kita mahu menidakkan,
Bahawa dugaan ini tanda Allah rindu..

Rindu mendengar kita berdoa..
Rindu mendengar kita merintih..
Rindu mendengar kita merayu..
Memohon belas dari-NYA..

Mungkin Dia melihat kita semakin alpa..
Mungkin Dia melihat kita semakin lalai..
Mungkin Dia melihat kita semakin jauh dari-Nya

Allahuakbar!

Lapang hati setelah mengadu pada-Mu..
Merungkai segala keresahan di jiwa..
Terasa ringan kaki untuk terus melangkah..

Alhamdulillah..
Terima kasih Allah..
Kerana tidak pernah lupa pada kami yang kerdil ini..
Kerana mengingatkan bahawa Engkau sentiasa sedia untuk mendengar rintihan hamba-Mu
Mengajar hati untuk redha dengan segala ketentuan yang Engkau takdirkan..

Semoga masih ada sinar untuk kami mengecap bahagia di masa depan..

Sunday, July 1, 2018

Flowers That Are Simply Aesthetically Different From A Better Florist Malaysia

10:00 AM 2 Comments
Looking for stunning flowers to buy from a Malaysia flower delivery? Something you’ve never bought before, something that’s simply aesthetically different? A Better Florist is the best florist in Malaysia that offers the most beautiful floral arrangements, in fact, a catalog of gorgeous, carefully curated flower bouquets and arrangements, that are simply Instagram-worthy. To start off, they are different from every florist in Malaysia, because they do different floral designs that are just to die for. Whether it’s their KL flower delivery, the flower delivery in Ipoh, a flower delivery in Penang or their flower delivery to JB, they always have the same catalog on display in their store or online shop, no matter where you are.
Flowers for every occasion get be purchased here, so simply, because they have a very beautiful website, a small collection and it only takes a minute to shop for flowers or a special occasion. This is especially good when holidays arrive, and you’re constantly in a rush, have a lot of stuff to do, and you can’t spare a day to run around the city in search of all the different gifts and flowers. Luckily, you can just jump online, even through your phone and grab everything you need from the best florist in Kuala Lumpur. Accompanied by their same day flower delivery, you’ll be in florist heaven!

Their same day flower delivery isn’t expensive, in fact, if you order before 3pm, it’s completely free, and they actually do deliver on that same day! How amazing is that? This is probably why they are known as the best Singapore flower delivery, that has the best collection of flowers Singapore can find and the best flower delivery to UAE.
The same florist also has a gift delivery, including gorgeous hampers and fruit baskets. The fruit basket is a great choice for holiday gifts, and the hamper collection offers a hamper for just about any occasion. If they don’t have it pre made, you can ask them to make you your own, unique hamper. For example, you can completely customise the baby hamper they have, or just a grab a hamper on the go, just like the get well soon hamper. It’s all up to you, but they do give you the option to customise, and that’s great to know.

If you’re out of Malaysia, you can find comfort in being able to count A Better Florist, as they not only have a Malaysia and a Hong Kong flower delivery from the best florist in Hong Kong, along with a flower delivery Dubai has and several UAE flower delivery locations, they also have the best florist in Brisbane!

But, whether it’s the best florist in Kuala Lumpur you need, or maybe their flower delivery in Hong Kong, people who have shopped from A Better Florist guarantee that this is the best flower delivery you will try out in your lifetime!