Wednesday, October 1, 2014

Anak Yang Menghambakan Ibu Bapa

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sumber : Facebook
Ada yang setuju dan ada yang tidak setuju dengan kenyataan-kenyataan dalam gambar di atas kan.

Masa me tengah mengandungkan Aisya dulu, me memang risau sangat nak tinggalkan Aisya kat taska atau tinggalkan dia dengan pengasuh. Sebab kes-kes dera, kes anak meninggal di taska. Homaiii. Memang sangat menakutkan.

Mak ada juga cadangkan supaya tinggalkan Aisya di kampung dlu but bila me suarakan hal ni dengan makcik me, apa yang dia katakan tu membuka fikiran me.

“Dulu mama ko sudah jaga ko dari kecik tapi pas ko ada anak pun ko mau mama ko juga yang jaga anak ko? Bila ko sudah ada anak cubalah susah payah jaga anak sendiri. Baru ko tau senang ka susah mama ko kasi besar kamu dulu..”

Rujukan : ko = kau

Sebab tu la me agak susah hati bila mak insist supaya me tinggalkan Aisya. Nak nangis rasa but akhirnya me buat keputusan untuk tetap jaga Aisya biarpun susah. Huhu.

Cukuplah mak bersengkang mata jaga me dan Aisya masa tengah pantang tu.

Tapi terpulanglah pada diri masing-masing. Bagi sesetengah pihak mungkin itu yang terbaik. Biarlah ada yang mengata kat belakang. Yang penting kita tahu dan kita yakin dengan keputusan kita.
Jangan lupa sentiasa kita doakan keselamatan anak-anak kita. Semoga anak-anak kita dijauhkan dari sebarang perkara yang tidak diingini. Amin.











Hari ni keje syif petang. Hurm.. saat ini rindukan anak-anak. 





Tuesday, September 30, 2014

Giveaway 2014 Mialiana.com

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia


Giveaway 2014 Mialiana.com bermula pada jam 8.30 pagi 20 September 2014 hingga 11.59 malam 30 September 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM1,495.80 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
MiaLiana Aynora SewaKeretaSabah ProvideNetwork TengkuButang IeyzartdSyahieyr FuzaMusa YatiAdam ZafirahZarrae Cekelatmanih DayangDeno EngkuMuzahadin PetakBunga AinimRashihah KaryaMahirah Azhafizah Zaidalifah FatihahFazlin FatinFarhanah NiaEmkay SyiraLokman

2. Wajib Like Fanpage Sponsor


3. Buat entri bertajuk Giveaway 2014 Mialiana.com
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

40 pemenang bertuah akan dipilih melalui random.org dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 10 Oktober 2014.

Good luck!

klik pada banner untuk join....

Shoutbox
 

Copyright 2014 © It's Truly Me !. Design by Ayu Barbydol