Monday, August 28, 2017

Tragedi Banjir Kilat 27 Ogos 2017 - Ranau, Sabah

9:37 PM 0 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

video
"Rumah mama banjir.." 

Masa tu time tengah tidurkan Addeena. Me pun cakap takde la. Pastu en.abg kata adik ipar ada upload kat fb. Me capai hp terus buka fb adik ipar. 

Terkejut tengok. Huhu. Memang teruk yang amat. Air lumpur laju masuk rumah. Family tak sempat nak selamatkan barang. Masa tu semua ready nak masuk tidur dah.

Ikut kata adik air naik sampai paras pinggang.

Sedih tak terkata masa tu. Dari rasa mengantuk terus rasa segar mata. Hati rasa tak tenteram. Rasa nak terbang balik malam tu jugak. 😢

Sepanjang malam doakan agar air surut cepat tapi still family tak tidur malam tu sebab nak bersihkan lumpur. If dah kering lagi susah nak bersihkan.

Airmata me masa tu sama laju dengan air lumpur yang masuk rumah tu.

Nak bersihkan semua tu memang ambil masa. Belum kira barang-barang yang hanyut. Yang rosak. Terpaksa buang. Jumlah kerugian? Banyak...

Harap pihak berwajib kaji semula kenapa berlaku banjir kilat ni. Jangan bagi alasan tiada peruntukan. Itu bukan alasan yang baik. 





Wednesday, August 23, 2017

Traveloka Tawar Penjimatan Berbaloi Sempena Sukan SEA KL2017

8:32 PM 0 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia 

Sedang berlangsung hangat Sukan SEA Kuala Lumpur 2017. Me memang teruja bab-bab sukan ni. Biarpun tak lah seaktif mana pun dalam bersukan tapi semangat tu ada. Lagi-lagi tahun ni sekali lagi Malaysia jadi tuan rumah Sukan SEA. 

Nak ke stadium belum ada kemampuan sebab anak-anak semua masih kecil. Belum bersedia berhadapan dengan kerenah mereka if pegi stadium. Nanti bukan tengok sukan pun tapi sibuk duk kejar anak kan. Hahaha. So better tengok live streaming dari rumah je. Kat mana me tengok live streaming? Haaaaaa.. meh nak cerita sikit. 

Pernah dengar pasal Traveloka? Mestilah pernah kan. Kali ni Traveloka secara rasminya menjadi salah satu penaja utama dan merupakan official Online Travel partner untuk temasya Sukan SEA KL2017.
Bagi mereka yang sedang merancang perjalanan untuk menyaksikan Sukan SEA bolehlah lawati laman sesawang Traveloka untuk mendapatkan penjimatan sehingga 40% untuk penerbangan terpilih dan tempahan hotel dari rakan hotel Traveloka bagi promosi Hello, Malaysia!
Jimat lebih? Boleh buat tempahan melalui Aplikasi Traveloka. Berbaloi-baloi 😄 

Haaa.. ni baru nak cerita pasal live streaming Sukan SEA. Boleh pilih nak tengok versi Youtube atau Facebook. Terima kasih Traveloka kerana sediakan portal ni. Memang sangat membantu orang yang takde siaran television macam me. Hehe. 


Lagi berita menarik sempena Sukan SEA ni berlangsung, jangan lupa berkunjung ke booth Traveloka di Bukit Jalil dan sertai peraduan-peraduan yang dianjurkan. Kalau korang bertuah boleh menang pelbagai hadiah yang jumlah keseluruhannya bernilai RM200,000.00 tau. Haaa.. Tunggu apa lagi. Pegi terjah booth Traveloka sekarang! 😄

Tuesday, August 22, 2017

Kita Lupa ALLAH Itu Maha Mengetahui

3:30 PM 0 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia
Satu ketika terasa seperti ingin rebah. Hilang semua rasa. Kecewa? Sangat kecewa sampaikan tak mampu nak menangis. Hati ingin menjerit tapi rasa kecewa itu menelan semuanya.

Satu saat rasa diri ni kuat tapi sebenarnya hampir lumpuh dimamah rasa kecewa itu.

Petanda ALLAH rindukan kita. Mahu mendengar rintihan kita. Betapa selama ini kita terlalu angkuh untuk meminta-minta pada DIA. Merayu untuk dia mendengar masalah kita. Dengan harapan diberi secebis kekuatan dan semangat buat menampung beban kecewa.

Kita lupa ALLAH sentiasa ada. ALLAH sentiasa melihat kita. ALLAH sentiasa menunggu untuk mendengar rintihan kita.

Beri ku kekuatan Ya ALLAH.

Follow me @munirah_izzan