Tuesday, August 15, 2017

Monday, August 14, 2017

Makluman Perubahan Tarikh Awal Muharram 1439H

5:34 PM 1 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Makluman Perubahan Tarikh Awal Muharram 1439H | Tadi dapat emel dari Bahagian Pengurusan Perkhidmatan UiTM pasal benda ni. Sebelum ni tak tau pun. Makanya me pun google la jugak cari maklumat lain.
Dimaklumkan bahawa tarikh 1 Muharram 1439H dalam kalendar dari 21 September 2017 (Khamis) telah berubah kepada 22 September 2017 (Jumaat).
Sumber : http://www.islam.gov.my/media-jakim/kenyataan-media/838-kenyataan-media-ketua-pengarah-jakim-berkenaan-tarikh-awal-muharram-1439h
Rupanya memang dah ada makluman awal sebelum ni lah ye. Cuma me je ni yang tak alert. Huhu.

Terus amik kalender dan betulkan. Kang tak pasal-pasal kena cuti rehat pulak nanti. Huhu.

Friday, August 11, 2017

Keputusan Prasekolah Along dan Angah

4:03 PM 6 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Hari ni bila buka facebook ramai parents yang update keputusan prasekolah tahun 2018. Ada yang berjaya dan ada yang tak berjaya. Pagi tadi memula macam tak semangat nak semak. Tapi ni makin ramai pulak yang update pasal tu maka me pun tetiba excited jugak nak semak. ūüėĄ

Hari tu mohon untuk along dan angah. Angah tu saja cuba nasib. Masa hantar borang tu pun cikgu tu dah siap-siap bagitau yang along mungkin dapat tapi angah dalam 50-50. So, tawakkal je.

Dalam masa sama fikir juga kalau along dapat dan angah tak dapat makanya me akan hantar ke swasta jugak sebabnya macam leceh nak hantar ke dua tempat yang berlainan.

Tapi bila cek, alhamdulillah. Permohonan prasekolah angah pun berjaya. Tak sangka jugak ni. Hehe

Sekarang ni fikir pasal transport pulak. Transit dah ada.


If hantar ke swasta, tadika along sekarang ni, dah ada transit pastu tak perlu fikir pasal transport dah.

Kos transit prasekolah + transport = kos sekolah swasta along sekarang. Lebih kurang je.

Dilema jugak ni. Adoiii.. Tak pe. Ada lagi masa nak fikir sebelum 14 Oktober ni.

Bagi korang yang tak semak lagi atau baru nak semak, boleh ke → E-Prasekolah


Follow me @munirah_izzan