Friday, April 25, 2014

Dress Labuh Buat Kaum Hijabista

Label :
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Bagi me, personally sangat-sangat suka dengan dress labuh. Mula berjinak-jinak menggayakan dress labuh atau maxi dress ni masa mengandungkan Aisya 2 tahun lepas. Memang sangat selesa. Praktikal. Cepat. Senang. Sarungkan je. 

Sebenarnya memang dah lama pandang-pandang dari jauh je dress labuh ni. Sebelum ni takut nak pakai sebab me ni kurang tinggi orangnya. Rasa tak yakin nak pakai. But bila sekali dah pakai, terasa diri lebih sopan lah pulak. Hehehe.


Jenis kain yang berkualiti tinggi. Dengan satinnya, cottonnya, jerseynya, chiffonnya, jeannya. Homaiii. Design pun cantik yang amat. Azab mata dan hati nak pilih. Hehe. 

Bagi gadis atau wanita yang berhijab jangan risau kerana banyak pilihan dress labuh atau maxi dress ni yang menyembunyikan bentuk badan. So, kena bijak memilih juga tau. ;D

Jom, baca lagi tentang dress labuh kat bawah ni. 



Trend dress labuh di Malaysia sebenarnya sudah lama popular dalam kalangan wanita negara ini. Malah baju yang turut dikenali sebagai maxi dress ini sudah lama menjadi pilihan para gadis dan wanita yang suka bergaya di seluruh dunia. Ianya adalah pilihan buat para selebriti Hollywood juga kerana banyak artis terkenal yang sering kelihatan anggun ketika memakai dress ini diambil foto mereka oleh paparazzi atau jurugambar.

Antara sebab mengapa dress labuh sentiasa menjadi pilihan oleh wanita pastinya kerana ianya memberikan mereka keselesaan ketika memakainya, Ianya adalah pilihan terbaik buat mereka ketika musim panas atau pada hari yang anda rasa malas untuk berhias berlebih-lebih dan tidak mahu memikir terlalu banyak padanan top apa yang sesuai dengan bottom anda dan sebagainya. Sebaliknya, pilih dress labuh kegemaran anda, sarungkan dan tambah sedikit aksesori untuk kelihatan anggun bergaya dan anda sudah sedia untuk keluar! Mudah bukan?

 
Dalam masa yang sama, dress ini juga memberikan seseorang penampilan yang feminine lantas menyerlahkan sisi penuh kelembutan. Ini pastinya akan membuatkan personaliti anda lebih menonjol dan mencuri perhatian mereka yang berada di sekeliling anda. Apa yang penting ialah pilih dress dengan warna yang sesuai bagi memenuhi pilihan cita rasa anda. Dengan adanya pelbagai rekaan dan corak dalam pasaran kini, pastinya akan memudahkan anda untuk bergaya sakan!

Dress labuh turut menjadi pilihan buat wanita yang memakai hijab. Ini kerana mereka semakin gemar memakai dress labuh dengan potongan yang lebih sopan dan tidak terlalu seksi bagi dijadikan sebagai dress Muslimah. Perkembangan fesyen Muslimah terkini telah memberikan kesan yang cukup positif dalam trend baju Muslimah moden. Dress labuh sangat sesuai untuk dipakai bersama dengan tudung terkini atau shawl. Dapatkan dress labuh murah dengan harga yang cukup berpatutan hanya di Zalora Malaysia. Mereka mempunyai koleksi pakaian moden dan pakaian tradisional online untuk wanita yang cukup meluas! 

Haaaaa.. Bagi para gadis dan wanita di luar sana, yang masih belum mempunyai even satu dress labuh atau maxi dress dalam koleksi pakaian, bolehlah dapatkan koleksi anda di Zalora Malaysia. Tak rugi beli satu jadikan koleksi. :)


Bloggers Chat Room

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR IT'S TRULY ME! | DESIGN BY KAY SBK