Tuesday, January 17, 2017

Along Dah Serasi Dengan Sekolah

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Dah masuk minggu ketiga sesi persekolahan tahun 2017. Wahhh.. sekejap je rasa masa berlalu. 

Besar dah anak umi. Dah sekolah pun. Tetiba sebak masa taklimat ibubapa kat sekolah hari tu. Kenapa ntah. Hahaha. Nasib baik tak meleleh air mata kat situ. Masuk dalam kereta siap peluk Along kuat-kuat pastu meleleh air mata. Heeeee.

Alhamdulillah. Along dah semakin serasi kat tadika cuma kat taska je dia masih nangis kejap. Sebab tak selesa nak tidur katanyaa. Hehe. 

Setakat ni dia masih lagi rajin nak bangun pagi. Tak meragam bila kita kejut dia. Syukur sangat. Senang kerja umi pepagi. Hehe. Cuma tiap-tiap hari dia nak bawa bekal roti pegi sekolah. Roti sapu peanut butter ngan strawberry tu. Jangan nak letak benda lain dalam bekas dia memang takkan habis sampai petang. Penah sekali tu letak roti ngan telur sosej, memang dia tak sentuh pun. Huhu.
Baju sekolah tak dapat lagi makanya pakai baju biasa. Kasut tu pun semalam pakai tak muat dah. 😅😅
Masalah sekarang ni Angah pulak yang meragam pepagi. Siap nangis-nangis taknak pegi rumah pengasuh. Katanya nak main kat sekolah. Adoi. Dia bukan nak belajar sangat pun sebenarnya. Nak main je. Yelah,, kat sekolah tu kan ada taman permainan kecil. Huhu. Kadang lambat gerak pun sebab nak pujuk dia. Bila tak boleh pujuk sangat tu memang angkat je terus ke rumah pengasuh. Nasib baik la jiran selang serumah je.

Along siap pujuk Angah lagi tu. "Takpe angah. Jangan nangis. Angah duduk rumah mama. Petang karang Along balik nanti Along beli air vitagen untuk Angah.." Alooooo.. suwit je kakaknya pujuk tapi angah bila dah kata nak tu memang dia nak sangat. Kalau kata taknak memang taknak.

Serba salah juga bila hantar anak tengah menangis ke rumah pengasuh tapi nak buat macamana kan. Huhu. Tapi pengasuh kata dia nangis kejap je pastu ok.

Balik je dari Taska memang Along akan cari adik-adik dia dulu. Berlari ke rumah pengasuh. Huhu. Rindu kot. Tapi masuk dalam rumah gaduh. Hahaha.




Belajar rajin-rajin ye sayang. InsyaAllah umi akan cuba bagi sekolah dan pelajaran yang terbaik buat anak-anak umi. Umi dan ayah sayang Nur Aisya Syuhadaa, Nur Aeera Shuhayra dan Nur Addeena Syumaila.
Read More ->>

Friday, January 13, 2017

KDrama - Romantic Doctor Teacher Kim

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

KDrama - Romantic Doctor Teacher Kim | Suka drama-drama macam ni. Buat me terfikir,, memang wujud ke 'ghost surgery' tu? Mungkin di Malaysia takde kot kan.  Mula-mula memang rasa macam tak menarik tapi bila dah sampai kat tengah-tengah tu memang tak sabar nak tunggu next episod. 
Sumber : google image
Boo Yong-Joo was a famous surgeon with the nickname of "Hand of God." He suddenly disappeared and nobody knew exactly why. Boo Young-Joo is now as Teacher Kim and he calls himself the Romantic Doctor. He enjoys his life in seclusion.

Kang Dong-Joo became a doctor to win somebody over and Yoon Seo-Jung become a doctor to be recognized by somebody. After they meet Teacher Kim, they learn about life values and comfort from love.
Cast : Han Suk-Kyu, Yoo Yeon-Seok, Seo Hyun-Jin, Kim Hong-Fa, Jin Kyung, Lim Won-Hee, Byeon Woo-Min, Kim Min-Jae, Choi Jin-Ho, Yang Se-Jong, Jang Hyuk-Jin and Joo Hyun
Link to watch : 


Read More ->>

Sunday, January 8, 2017

Rawat Resdung Dengan Asmak Herbs

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Rawat Resdung Dengan Asmak Herbs | Asyik bersin di awal pagi, gatal-gatal hidung, hidung berair antara masalah yang kerap me rasa tiap pagi. Kadang bila dah mula bersin tu memang ambil masa juga nak stop. Gatal hidung tu pula memang mengganggu tidur me. Huhu. Bila dah gatal maka tangan pun automatik gosok. Ada masa tu sampai melecet hidung ni. Pernah juga sampai berdarah hidung me gosok sebab tak tahan sangat dengan gatal tu. Bukan setakat hidung, mata dan pipi sekitar hidung pun jadi gatal.

Dulu pernah jugak tanya dengan mak, ni tanda resdung ke? Mak kata bukan. Alahan debu katanya. Me pun iya kan je lah. 'Kecik' lagi masa tu kan. Hehe.

Tapi tetiba bila dah besar ni,, dah jadi mak orang pun baru rasa tak puas hati dengan jawapan tu. Bukan meminta tau tapi berjaga-jaga. Heeeee.

Makanya me pun google lah tanda-tanda resdung dan me jumpa beberapa tanda yang kerap me alami tu. 

Tanda-Tanda Resdung : -
  • Hidung tersumbat
  • Lendir daripada hidung serta tekak
  • Muka terasa sakit dan berat terutamanya pada bahagian antara mata
  • Kerap bersin terutama di waktu pagi
  • Kerap sakit kepala
  • Demam atau rasa tidak sedap badan 
  • Gatal di kawasan mata, hidung, muka dan sebagainya. 
Adalah beberapa tanda tu yang selalu me alami tapi tak semua. Terkejut bila baca kerap sakit kepala tu salah satu tanda resdung. Sebab me memang kerap sangat sakit kepala. Sampai satu tahap tu terfikir benda lain. Huhu. 

Sebelum ni makan ubat dari klinik bagi legakan bersin dan gatal tu. Tapi kesannya sekejap je. Huhu. Gejala bersin-bersin dan gatal-gatal tu masih ada sampai la sekarang ni. 

So, me pun cubalah kaedah alami dengan pengambilan Asmak Herbs. 4 hari me amalkan 2 biji pagi dan 2 biji malam, alhamdulillah dah semakin berkurang dah bersin dan gatal hidung tu. 


Hari tu, masa kerja syif malam, badan rasa macam nak demam. Tekak gatal-gatal. Hidung dah start enjin nak proses mukus. Huhu. Tu kalau di biarkan memang selesama dan batuk jawabnya. Balik rumah, sebelum tidur me ambil 2 biji. Esok paginya ambil lagi 2 biji. Syukur sangat. Menjelang tengahari tu dah takde dah simptom batuk dan selesema tu. 




"39 DARI 55 RESPONS MENGATAKAN PRODUK ASMAK HERBS INI TELAH MEMBANTU MEREKA MELEGAKAN RESDUNG SEAWAL 3 HINGGA 14 HARI"

Asmak Herbs ialah ubat resdung herba yang diformulasikan daripada akar kayu dan herba terpilih dan tidak mengandungi bahan kimia. Jadinya tak perlu risau akan kandungan kapsul ni. InsyaAllah selamat digunakan. 


Kelebihan utama Asmak Herbs ialah tidak perlu dimakan setiap hari. Bila dah rasa ok boleh hentikan pengambilan dan makan bila perlu sahaja. Lebih jimat bila macam ni kan? Tak perlu asyik berulang ke klinik je. 


Kelebihan Lain Asmak Herbs : -



  • Diperbuat daripada herba terpilih yang diproses sendiri dari awal sehingga akhir dengan prosedur yang ketat, bersih dan suci.
  • Bebas dari bahan kimia berbahaya dan kandungannya semulajadi 100%.
  • Menggunakan kapsul halagel.
  • Melegakan resdung seawal 3-14 hari bergantung kepada tahap resdung.
  • Dihasilkan dari kilang bertaraf GMP dan Halal.
  • Mendapat MAL dari KKM sejak tahun 1997 lagi.
  • Sesuai untuk semua dan dari umur 3 tahun dan ke atas (kecuali ibu mengandung).
  • Tidak perlu rawatan yang melecehkan, membuang masa dan kos tinggi.
  • Juga berkesan untuk mereka yang ada masalah pernafasan termasuk asma kerana ia akan membantu melegakan. Resdung dan asma saling berkaitan tanpa anda sedari.
Korang yang ada masalah resdung bolehlah cuba Asmak Herbs ni. 

Dan me nak pesan lagi,, walaupun dah ambil Asmak Herbs ni still kena jaga juga pantang larang tau. 

Pantang larang bagi orang yang menghidap resdung :-
  • Elakkan daripada memelihara binatang berbulu seperti kucing dan arnab.
  • Jangan gunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang.
  • sentiasa bersihkan karpet/ permaidani.
  • Pakai penutup hidung jika membersihkan rumah.
  • Selalu cuci dan jaga kebersihan muka.
  • Hindari makanan yang menyebabkan alahan (contoh : makanan laut)
Kesannya bergantung pada badan juga tau. Kalau me amik 3 hari dah ok tak semestinya korang pun amik 3 hari dah ok. Ikut Sejauh mana tahap resdung korang. 

Asmak Herbs 30 biji
Harga asal RM46
Promosi RM39 sahaja
 Free Postage.

Boleh layari laman web, facebook page dan instagram kalau nak baca testimoni pengguna Asmak Herbs seblum ni. 

Asmak Herbs
Hotline HQ : 019 – 970 8897
Instagram : mham.sdnbhd
Facebook Page : Ubat Resdung Herba
Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in