Friday, April 24, 2015

Daging Salai Rembau

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Daging salai rembau | First time beli daging salai ni. Tak tau macamana rasanya. Tak sabar gak nak try masak esok. Heeeee.

Beli kat kawan ofis je. RM20 untuk 300gm daging.



Apa yang best masak daging salai ni? Tau masak lemak je. Hehe. Kawan kata gulai pun best jugak. Simple sikit.

Nak share hidangan istimewa yang di cadangkan untuk daging salai ni.

1. 300gm daging salai
2. 1 biji mangga muda/ 10 biji belimbing/ 1 bacang muda (pilih salah satu antara 3 jenis asam)
3. 1500ml santan (sekiranya ingin kuah yang lebih sila lebihkan santan)
4. 20 biji cili api (sekiranya ingin lebih pedas lebihkan cili api)
5. 1 inci kunyit
6. Garam secukup rasa

Tak pernah lagi try masak lemak daging salai ni. Tapi iols penggemar masak lemak. Terutama masak lemak cili padi yang en.abg masak. Aummmmmm. Hahaha.

posted from Bloggeroid

Read More

Sakura Candy : Pakar Servis Masalah Dalaman Dan Luaran Wanita

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sakura Candy : Pakar Servis Masalah Dalaman Dan Luaran Wanita | Sakura candy? Pernah dengar tak? Jom..Jom nak share lagi tentang sakura candy ni. Teruja nak share sebab terbayangkan bunga sakura. Alahaii.. Hehe..


Sakura candy senang cerita kita bagi gelaran dia "Pakar Servis Masalah Dalaman dan luaran wanita".Nak luar gebu gebas dan dalaman buat suami pun menggila duk jeling tiap masa???

Kita ni perempuan takde benda lain yang lebih sayang melainkan body sendiri untuk suami /keluarga dan bertenaga jaga anak anak.Taknak la selekeh lepas dah ada anak.Senang je suami cari lain.Puncanya mudah,sebab tak reti jaga muka dan body.Aishhh taknak taknak!!!


CEGAHLAH YE SEBELUM SUAMI KAHWIN LAIN!!!





Macam mana rupa Sakura Candy??
Dia dalam bentuk serbuk rasa macam gula gula sebab guna extrak sakura japan(cherry blossom).Nak rasa macam mana rasa sakura,try sakura candy.Extrak sakura yang digunakan berkuali tinggi,tekstur dia sangat halus.KEMAM dan sangat mudah larut dalam mulut.Sekali makan confirm taknak gosok gigi(sayang nanti hilang rasa serbuk sakura candy)

Dia ada 30 sachet.Tahan lama dan sengaja buat 30 sachet untuk anda anda anda kekal cantik dan badan selesa dengan Sakura candy ni.

HALAL DAN LULUS KKM.Jangan was was!!!



Satu satunya suplement unik dalam bentuk serbuk yang sangat halus.hanya kemam bawah lidah terus masuk ke salur darah.

info:jika telan minuman,suplement berbentuk selain serbuk yg bukan letak bawah lidah,dia akan masuk ke perut utk proses pencernaan di perut,enzim di perut akan cernakan bahan dlm bentuk protein cth kolagen.maka rugi la makan tapi tak serap ke salur darah.


Tak caya boleh baca artikel dari pegawai farmasi dibawah ni::






Harga macam mana???


Sakura candy walau harga RM150sem/RM160ss,dia tetap MURAH dik sebab ada 30 sachet.Bahan dia pulak bukan sembarangan,HIGH END QUALITY okeh.Nak macam artis jepun kan.Tambah lagi boleh buat kulit merah jambu serta suami melekat sayang,takkan sayang RM150???hehe.Untuk April ni,dapat FREE POSTAGE.Takde GST.Jangan risau ye.Kita nak bagi semua suami sayang kat bini ni.Hehehe



Betul ke Sakura candy berkesan???

Soalan ini jangan ditanya,belambak testimoni kita dapat.Ini sebahagian ye sayangs.


"Muka nampak cerah,bertenaga,pagi senang membuang.badan ringan"-Tak sampai sekotak makan



"Kawan tegur muka dah bersih.Ibu tegur muka makin cerah.Perut dah sihat.Sedappp sangat!!!Berat Turun 4KG!!!"-Tak sampai sekotak makan




"Parut pun dah pudar.Tona kulit sekata"


"Parut chicken pox pun dah pudar"



"Rasa nak suruh semua orang pegang kulit"




Teruskan ragu ragu lagi nak beli jika tak sayang body:)
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140


AGEN/STOKIS SAKURA CANDY DIPERLUKAN SELURUH NEGARA!!!


cop cop cop!!!AGEN/STOKIS SAKURA CANDY berpeluang dapat IPHONE6!!!Daftar sekarang!!!
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140
WHATSAPP 011 29410140




Read More

Thursday, April 23, 2015

Indahnya Mostar

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Selama ini me tak pernah tahu tentang kewujudan Mostar. Tau pun selepas tengok telemovie Cintaku Tertinggal Di Mostar. For me telemovie tu agak boring. Tertidur kot masa awal-awal tu tapi bila dah masuk part Mostar tu mata terus segar. Cantik!! Hehehe.

En.abg terus google Mostar. Rupanya di Bosnia and Herzegovina. Negara yang satu ketika dulu pernah menjadi mangsa keganasan perang. Tahun 1993. Ingat lagi masa tu selalu tengok kat berita. Umur masa tu pun baru 7 tahun. 

Sumber : google image

Sumber : google image


Tapi bila tengok keadaan Mostar sekarang ni, subhanallah. Cantiknya. Terpelihara keadaannya. Bangunan semuanya nampak bersejarah. Masih ada tinggalan sisa-sisa perang. 

Teringin pula nak jejak kaki kat sana. One fine day. Hehehehe. 

Sumber : google image

Sumber : google image

Sumber : google image

Sumber : google image
Cantiknya. 
Read More

© It's TruLy Me!!, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena