Thursday, November 16, 2017

Pelangi Untuk Umi

4:17 PM 1 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Semalam Along temankan me ke pejabat. Dia memang suka lah datang sini sebab boleh guna pc even untuk tengok youtube je pun. Huhuhu. Bukan me suka-suka nak bawa. Kalau takde sebab memang me tinggal je kat Taska. 

Dia memang suka sangat melukis dan mewarna. Tu passion dia. Memang nampak sangat. So, me memang tak kedekut nak belikan dia pencil color or crayon. Semalam belikan dia crayon baru sebab crayon dia sebelum ni dah pendek sebab dia asah.. nak bagi tajam katanya 😅

Pastu ralit dia mewarna dan melukis. 

Pagi ni datang pejabat terpandang satu lukisan kat dinding partition.

Semalam dia dah tunjuk lukisan pelangi ni kat me. Dia kata bentuk 💗 kat atas tu sebab dia sayang Umi. Dia kata nak lukis banyak tapi dia tak reti. Huhu

Memang tak perasan bila dia tampal lukisan ni. Sebak Umi tetiba tauuu. Sebab semalam sibuk buat benda lain. Adududu

Dah besar dia. Tahun depan masuk Pra-Sekolah dah. Nanti umi laminate lukisan Along ni ye. Nak simpan sebagai kenangan. 

Terima kasih Along. 

Friday, November 3, 2017

Bila Nak Tebus Voucher Traveloka Ni

5:15 PM 2 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Wahhh.. November is here already. Cepat masa berlalu. Tak lama lagi sesi persekolahan bagi tahun 2017 pun berakhir. 

Planning cuti sekolah? Tetiba tergerak hati godek Traveloka apps. Sebabnya teringat voucher yang menang untuk contest 'Predict The Winner' masa Sukan SEA hari tu pun belum tebus lagi. 

Even orang kata 'alaaaaaa.. RM50 je pun..' Tapi bagi me jumlah tu besar. Hehehe. 

Citer sikit pasal voucher ni, actually tak sangka pun boleh tersenarai sebagai pemenang. Tak ingat predict game yang mana but masa tu rasanya predict yang menang tu team lawan 😌 

Ok lahhh.. nak bercuti mana ni? Johor? Kedah? Tapi teringin nak pegi Terengganu. Tak tau kenapa tapi rasa teringin tu dah lama ada since 7 tahun lepas rasanya. 

Apa yang ada kat Terengganu ea? 

Tuesday, October 31, 2017

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

9:31 AM 2 Comments
Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

http://www.miakassim.com/2017/10/giveaway-miakassim-dot-com-10-tahun_31.html?m=1
Macamana boleh kenal sama Kak Mia ni? 
Kenal dia masa sama-sama dalam KBBA Borneo sebelum ni😊😊
Cara nak sertainya mudah sahaja :-

Untuk penyertaan Blog 

  • Letak tajuk post GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN pastu copy image kat atas tu dan paste kat entri korang. 
  • Dalam post tu korang ceritalah serba sedikit tentang blog ni. Contoh? Cerita macam mana korang boleh kenal blog ni ... Ringkas-ringkas ja bah .. nda payah pun taip sampai 300 patah perkataan 😂 Kemudian publish ja. 
  • Dan komen entri penyertaan korang di post ni. 
Itu untuk penyertaan blog. Untuk penyertaan thru Facebook pun ada. Macamana cara dia? Kamu klik jak tuuu na banner yang di atas. 

Follow me @munirah_izzan