Random Post

Tuesday, May 26, 2015

Perbuatan Manusia Tidak Bertamadun!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Anak-anak tu anugerah ALLAH buat kita. Ada yang dipermudahkan urusan mendapat zuriat tak kurang juga yang diuji ALLAH sebelum rezeki itu di berikan.

Luruh airmata me sebagai seorang ibu bila melihat anak kecil yang diperlakukan sebegini.

sumber : facebook
Mungkin bagi mereka perkara ini hanya gurauan tapi bagi me sebagai manusia dan seorang ibu perkara seperti ini tidak seharusnya terjadi. Kesian anak kecil itu.

ALLAHUAKBAR!

Manusia semakin hilang pertimbangan. Dunia kita semakin tenat.

Moga kita dijauhkan dari perkara-perkara seperti ini.


Read More

Mana Wan?

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Sekarang ni suka sangat borak dengan Aeera sebab ada je jawapannya. Kadang buat geram pun ada. Hehe.

Aeera dan masuk setahun lapan bulan. Buln sembilan nanti genap 2 tahun. Kejapnya masa berlalu. Rasa macam baru semalam bersalinkan dia. 

Dah makin pandai dan jelas perkataan yang dia sebut. Ada masa juga yang me cuba bersungguh-sungguh nak faham apa yang dia cakap. Hahaha.

Antara perbualan umi dengan Aeera.

Umi : Aeera, jom tido..
Aeera : Nanakkkk.. (sambil muncung-muncung bibir dia)

Umi : Aeera, jom mandi..
Aeera : Nanakkk..

Hahahaha. Suka betul dengar dia sebut perkataan nanak tu. 

Semalam me borak dengan dia lagi.

Umi : Aeera, rindu nenek?
Aeera : Ndu.. (sambil angguk banyak-banyak kali) 
Umi : Panggil nenek..
Aeera : Nekkk..
Umi : Panggil atuk..
Aeera : Tukkkk..
Umi : Panggil wan..
Aeera : Twoo.. 

Hahahahaha.. Automatik me gelak. Bila me gelak dia pun ikut gelak. Ulang balik sebut perkataan two. 

Adoi anak umi. Penghibur hati umi. Saat umi kurang daya saat tu korang buat umi gelak. 

Sayang Aisya dan Aeera ketat-ketat. Hehehe. 

Sayang adik baby juga. 
Read More

Tips Jadi Orang Yang Gembira

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Tips Jadi Orang Yang Gembira | Ada masanya dalam hidup ni kita akan rasa gembira yang amat. Senyum dan kekal positif sepanjang hari. 

Tapi ada satu masa dalam hidup ni kita akan rasa down sangat kan? Itu tak lari lah. Macam kata orang, kita ni manusia biasa. Mustahillah kalau hidup kita sentiasa gembira tanpa masalah. 

Nak kongsikan satu gambar bagaimana kita boleh menjadi seorang yang gembira. 

sumber : google image
Bila baca memang ada beberapa perkara yang buat me tersedar dan berfikir 'Patutlah ada masa rasa tak gembira..'

Benda simple yang kadang me terbuat ialah perkara nombor 3. Hurm. Biarpun secara peribadi tak suka bila orang banding-bandingkan kita ngan orang lain tapi kadang kala terbuat juga. 

Apapun, semua statement yang ada dalam gambar di atas mampu membantu kita untuk jadi orang yang lebih baik dan lebih gembira. 

Pilihan di tangan kita. :D


Read More

© It's TruLy Me!!, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena