Saturday, February 28, 2015

Kebaikan Mineral Coffee Untuk Kesihatan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Kali ni nak berkongsi cerita antara me dengan mineral coffee.

Me bukanlah penggemar kopi. Dalam setahun boleh dikira dengan jari berapa kali me minum kopi. But sejak kenal mineral coffee ni, sehari pun tak tinggal. No more teh susu. Hehe.

Sebelum ni me kerap sangat sakit kepala. Boleh tanya dengan en.abg. kat rumah memang kerap ngadu pening. Dengan kawan-kawan opis pun selalu mengadu sakit kepala. Sampai satu tahap ada yang suspek me pregnant. Hahahaha. Yelah. Sebab selalu sangat sakit & pening kepala katanyaaaaa.

Tapi sejak amalkan mineral coffee ni, langsung takda dah sakit kepala tu. Alhamdulillah. Syukur sangat. Now takde dah ngadu sakit kepala ngan kawan opis. Hehehe.

Mineral coffee ni taklah sesedap nescafe tu. Untuk kesihatan kan. Tapi boleh diterima tekak arr. Tak manis but rasa lemak tu buat mineral coffee ni jadi unik sikit. Hehe.





Nak share sikit antara khasiat minum mineral coffee ...

*memberi tenaga dan kecergasan sepanjang hari

*menghilangkan rasa keletihan badan dan sengal sendi

*mengurangkan masalah sebu ulu hati akibat masalah gastrik

*membantu mengurangkan masalah sakit kepala akibat migrain

*membantu mengurangkan sakit senggugut

*membantu melegakan masalah kulit seperti jerawat badan dan ekzema

*mengurangkan alahan seperti resdung dan alahan kulit

*membantu mengurangkan masalah sukar tidur

*membantu anda tidur lena diwaktu malam

*mengurangkan masalah buasir dan sembelit

*khasiat garam buluh untuk membantu merawat penyakit kencing manis, sakit jantung, darah tinggi dsb

Cara pembuatan Garam Buluh adalah 100% organik dan bebas daripada sebarang bahan kimia dan logam berbahaya. Kini Garam Buluh diadun bersama menghasilkan Mineral Coffee yang penuh kenikmatan dan kemewahan kopi sebenar.

If korang nak try,, boleh whatsapp or pm me yaaa.. dah jadi agen mineral coffee pas try sekali.. berbaloi-baloi. Hehehe.

mOoN : 019-582 9302




posted from Bloggeroid

Monday, February 23, 2015

Off To Jasin, Melaka

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia

Happy monday!

Skang ni dah dalam bas. Dalam perjalanan ke Jasin, Melaka. Kursus Intensif KIK. InsyaALLAH, pergi dengan niat menimba ilmu. Semoga bermanfaat utk pembangunan diri di masa depan. Amin.





Dah start rindukan Aisya dan Aeera. Huhu. Tak pernah jauh dengan anak-anak lagi. Anak-anak pun tak pernah tinggal bertiga ngan ayah dia. Tak dapat nak imagine. Hehe. Apapun, ni untuk pengalaman en.abg gak. Berharga ni. Hehe.

Hope Aisya and Aeera behave duduk ngan ayah. Tak bagi ayah pening kepala.

Bertabahlah untuk 3 malam ye abg. Hehe.

Doakan perjalanan pergi dan balik kami dipermudahkan. InsyaALLAH.








p/s : sebenarnya me is takut naik bas besar ni.. tolongggg!!

posted from Bloggeroid


Shoutbox
 

Copyright 2014 © It's Truly Me !. Design by Ayu Barbydol