Tuesday, April 26, 2011

# Bahasa Inggeris # JejakaTerhangat

Me Sokong Mereka!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Semalam keja syif malam...ari ni pun keja syif malam but turun awal kat opis ni sebab ada hal sikit...huhuhu...letih wooo...Mata still ngantuk...Rasa cam nak terlelap depan pc ni...Apapun,, masa me tengah bw tadi,, me terjumpalah satu entry yang amat menarik perhatian me...Nak tau sal apa? Klik pic header kat bawah ni...


sokong entry JT tu sangat-sangat...dulu me pun x berapa dengan BI ni but we learn thru what we see and what we heard...tu salah satu cara belajar BI yang berkesan...for me la,, xtau pula bagi yang laen...

me and adik bongsu selalu 'gaduh2 manja' bila me tegur sebab dia tgk katun dalam BM...and alasan yang dia bagi cukup simple "saya x faham.." so,, bila nak faham if x biasakan diri...betul x?

Bukan setakat katun jak yang di'dubbed'kan oleh astro ni...movie-movie luar pun sama...ades!! hampeh tul rasanya...

Memanglah kita menyokong untuk memartabatkan bahasa melayu but agak-agaklah juga...if begini cara kita,, bangsa kita akan sentiasa berada di takuk itu...Menguasai bahasa-bahasa dunia menunjukkan sejauh mana kita boleh pergi...

If simple question yang tourist tanya kat tepi-tepi jalan pun kita tergagap-gagap nak jawab,, xkah memalukan tu...hurm,,,

Apapun,, memang xda feel la bila katun or movie omputih dimelayukan...huhuhu...

2 comments:

  1. teringat cite2 omputih yg tayang kat astro prima tu dialihkan suara jadi pelik betul dengarnye.. :p

    ReplyDelete
  2. @Siti Safiyyah:

    tu la pasal SS... rasa cam nak hantuk jak kepala ke dinding...huhuhu

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan