Sunday, September 4, 2011

# Hari Raya Aidilfitri # Life

Setelah 6 Hari..

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia..

Fuhh,, sejak-sejak raya ni, bersawang giler umah ni. Balik kampung bukan x ingat umah yang ni but bz giler raya ni. Ceh!! Bz la sangatkan.. Hehehe..

Semalam flight dari kL, sampai Sabah lebih kurang jam 8pm. Sedih woo masa nak balik tu. Tak sampai seminggu pun raya ngan husband. If husband x balik kem latihan ari ni, memang ari ni baru flight balik Sabah.

Pengalaman raya kat Melaka memang best. Meriah giler family belah husband ni. Hehe. Mula2 tu memang susah nak sesuaikan diri lagi sebab baru 1st time u raya kat sana.

Raya 1st memang pusing habis umah saudara-saudara husband. Ada makcik2 dan pakcik2 husband yang me x penah jumpa sebelum ni, jumpa masa raya ri tu. Memang diorang semua sporting habis la. Best sangat!!

Start raya kedua tu, ibu buka gerai lemang semula. Kira cuti raya 1st tu jep la. Pengalaman berniaga lemang ni memang terbaik. Selama me sambut raya sebelum ni, mana pernah berniaga lemang masa raya. Makan lemang adalah. Hehehe. Kira kitorang raya sekali la kat gerai tu. Segala kuih muih memang angkut kat gerai. Meriah.

Malam baru dapat jalan g sambung raya. Tu pun x berapa nak semangat sangat coz dah penat kat gerai. Berniaga lemang masa raya ni pun laku wooo. Kira if kita x bakar lemang, x raya la orang. Hehehe.

Me memang peminat no. 1 biskut makmur. So, masa round2 raya ri tu memang me cari biskut tu jep. But rasa biskut makmur kat sna and sini x sama. Rupa saja sudah jauh. Kat sna biskut tu ada macam2 bentuk. Kat sini, jumpa bentuk bulat jep. Tapi banyak2 umah me pegi, still x boleh lawan biskut makmur kat Sabah. Hohoho. Jangan marah u. Maybe sebab me membesar ngan satu rasa tu kut sebab tu tak boleh terima rasa yang lain.

Macamana raya as a wife? Hurm,, banyak bezanya. Dulu g beraya ma asyik cakap 'ni anak sy yang sulung' but skang ni husband lak cakap 'ni la orang umah sy'. Hehehe. Segan jugak.

Banyak lagi nak cerita ni but tiba2 lak xde letrik kat umah ni langsung hilang segala mood nak update. :fuh

p/s : terkejut jumpa husband ri tu. Dah kurus. Tambah2 kacak dan berseri. Hehehe.
Published with Blogger-droid v1.7.2

1 comment:

  1. wah wah. nice :) ape kate, share kan link ni kat segmen http://fyapelangi.blogspot.com/2011/09/segmen-aku-mahu-readers-setia.html sambil meningkatkan followers ! ehem ehem. semestinya ade hadiah :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan