Tuesday, March 6, 2012

# BCR # BLOGGERS CHAT ROOM

BCR Kontest 2# | How I Met BCR





Weeee.. Another contest from BCR with love. Hahaha. Ok. Nak tau apa BCR tu? Silalah terjah SINI. Still not sure? Secara amnya, BCR ni ditubuhkan sebagai salah satu medan perhubungan diantara bloggers-bloggers yang ada kat Malaysia ni. Tak semestinya yang tinggal kat Malaysia jep, tapi orang Malaysia yang belajar kat luar negara pun ada yang aktif kat BCR ni. If still tak percaya,, korang kena la masuk and tengok sendiri betapa best dan mesranya kitorang dalam ni.


Ok! Cukup untuk ayat pembuka kata. Me nak cerita pula macamana me mula-mula terserempak ngan BCR ni. Kiranya masa tu BCR baru nak mula bertapak. Fariq dan Jejaka Terhangat antara mereka yang membawa me untuk terbabit dalam dunia BCR. Me pun kiranya agak senior jugak la dalam BCR ni <--- bukan perasan tapi kenyataan. Tapi oleh kerana tersepit dengan masa maka me hilang senioriti untuk bebebarapa bulan. Hehehe.


That time BCR still guna meebo sebagai platform chatroom. Masa guna meebo dulu sangat best. Boleh menyamar jadi siapa-siapa yang kita nak. Hahahaha. Masa tu bolehlah korang chat dengan artis-artis fake. Serius lagi best dari chat dengan artis tu sendiri. XD


Pas tu BCR jadi semakin hebat dan bertukar kepada domain sendiri. Ahli-ahli mesyuarat pun semakin bertambah. Alhamdulillah. Me pus excited sangat bila berada dalam komuniti BCR ni. Stress pun hilang bila chat ngan diorang. And mereka-mereka ni tak lokek dengan ilmu. Sudi berkongsi apa saja yang mereka tau. Pssst!! Bila korang takde idea nak buat assignment,, borak jep ngan diorang. Idea yang takde tu pasti jadi melimpah-limpah. Betul tak tipu. :)

Benda pertama yang me dapat dari BCR. Bukan percuma tapi beli. Berbaloi u! Bukan semua ada baju ni. Siapa yang takde, sila jeles. XD T-Shirt BCR

Even dah beberapa kali diorang buat gath, me still tak dapat nak join sebab me jauh di negeri di bawah bayu. Sedih gak actually but bersama-sama ngan diorang ni biar dalam chatroom jep pun,, dah rasa kemesraan yang melampau. If dah jumpa tak pasti lah di tahap mana ke'melampau'annya tu. Hahahaha. One day InsyaALLAH kitorang akan jumpa jugak cuma masa tu, me dah bawa askar kecil me. :) Me nak kenalkan my baby dengan macik-macik and pacik-pacik dia kat BCR.

And korang boleh gak ping kan entry-entry terbaru korang kat sini but no :spam. If spam bermakna anda tak sayang BCR. :)

Everything with BCRians adalah kenangan manis. Takde kenangan pahit bila bersama dengan diorang semua. Love you all so much!!
Time to tag. Nak tag Phat, Sweet Honesty, Miss Nana Farhana














p/s : Tak menang pun xpe. Join sebab nak support contest BCR. <--- ayat tak boleh blah... Hahaha..


15 comments:

  1. moon best!
    btw, nanti depa kata nak buat gath kecil kat sabah... salah sorang dari mereka, farah119.apentah.nombor.dia.. duk sabah..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak munirah..
    wah..dah bcr nak dpt baby ke 2 selepas baby phat, syaza.. moga dipermudahkan segala urusan ketika melahirkan bayi..moga kak munirah sentiasa sihat. murah rezeki..

    ReplyDelete
  3. Owh umimoon sempat eh join meebo? Hehe. Baru tau kot. Terima kasih sudi jooooooin :baby :malu

    ReplyDelete
  4. a ah kak moon...suh drg buat gath kat sabah..ngee~~

    ReplyDelete
  5. oke oleh sebab ade nama fariq bley dpt no.2.. wakaka..

    lariiiii

    ReplyDelete
  6. @Red:

    :erk kenapa gath kecil jep?

    ReplyDelete
  7. @miss ct:

    Wa'alaikumussalam ct..

    Thanks so much tau.. Amin.. :)

    ReplyDelete
  8. @Awan Nano:

    awan nak join tak if buat gath kat sabah :geleng

    ReplyDelete
  9. tq moon tag..aku blum join lagi contest ni..tapi on d way ..tgh susun susun ayat sebab nak bagi si red impress hehehe

    ReplyDelete
  10. hehhee, mesti cumill kan..baby phat ngn baby kak moon...hahaha...jd askar2 BCR... ><

    ReplyDelete
  11. kak moonn . drop sini tejap . sajee singgah . hihi . rajen jom dtg umahh . nanti sediakan kuih muih yaww

    http://muntotunggek.blogspot.com/2012/03/bcr-kontest-2-how-i-met-bcr.html

    btw , BCR bestt <3

    ReplyDelete
  12. hehe..mOoN mmg kira senior kat BCR sana. setia dari awal, sampai skrg. terharu..:D

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan